Luda završnica pripala Neptunasu, Heurtel ubacio 31 poen

Euroliga, grupa D

Luda završnica pripala Neptunasu, Heurtel ubacio 31 poen

Edmir Škorić

Nevjerovatnu utakmicu odigrali su Neptunas i Laboral Lutxa u sklopu šestog kola grupe D Eurolige. Domaći su slavili sa 80:79.

Dosta zanimljiva utakmica i dosta preokreta, pogotovo uzbudljivo bilo je u samoj završnici. 

Počelo je dobro za domaće, koji su imali 20:15 nakon prvih deset minuta igre. Do poluvremena su svoju prednost povećali na osam poena (41:33).

Onda  furiozan početak treće dionice, Litvanci dolaze na čak 18 poena prednosti! Laboral se uspijeva ‘srediti’ i do kraja posljednje dionice smanjiti na sedam razlike (61:54).

Vratili su se domaći na dvocifrenu razliku, ali se ona brzo topila, da bi Laboral poveo sa 75:73 u zadnje dvije minute. Vodili su Španci 79:78 desetak sekundi prije kraja, ali je Neptunas iskoristio svoj posljednji napad za 80:79.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Zadnji napad na meču imao je Laboral, ali ga nije iskoristio. Utakmicu je obilježio sjajni Francuz Thomas Heurtel, koji je ubacio 31 poen, ali isto tako promašio je šut za pobjedu gostiju. 

Kod domaćih su najefikasniji bili Zacavkas i Shakur sa po 16 poena, dok je Gailius ubacio 12. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.