Mnogo je favorita, 7-8 ekipa"

Sergio Llull, reprezentativac Španije

Mnogo je favorita, 7-8 ekipa"

Košarkaš Španije i Real Madrida, te jedan od najboljih razigravača Starog kontinenta, Sergio Llull, ne slaže se sa komentarima i stručnim analizama, koje Španjolce opet i apsolutno vide u odbrani aktuelnog sjaja zlata na šampionatu u Litvaniji. 

Llull je mišljenja da će se na Eurobasketu u Litvaniji za najsjajnija odličja boriti sedam do osam timova, te da njegova ekipa zaista mora dati sve od sebe, pa čak i više od toga da bi došla do medalje.

"Moramo ići korak po korak. Mnogo je timova, mnogo je onih sa velikim NBA zvijezdama i ovo će biti jedno od najtežih prvenstava u posljednjih nekoliko godina. Ako pokušavam razmišljati o favoritima tu je sedam do osam timova, koji zaista mogu mnogo, recimo, Litvanija, Srbija, Francuska", rekao je ovaj igrač te dodao.

"U nedostatku Jorge Garbajose morat ćemo mijenjati naš stil. Moramo pronaći načina da što bolje iskoristimo potencijal Paua i Marca. Tako bi i ostali igrači kao i ekipa dobili mnogo prostora i širine", rekao je Sergio Llull, velika uzdanica španjolske reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.