Odlično izdanje i double-double Džanana Muse

Prvo ime utakmice

Odlično izdanje i double-double Džanana Muse

Bh. reprezentativac Džanan Musa danas je odigrao sjajan meč u pobjedi Cedevite nad Kvarnerom rezultatom 75:43 u 19. kolu hrvatske A1 lige.

Musa je za 26 minuta provedenih na parketu postigao 17 poena, čemu je dodao deset skokova i tri asistencije. Naš košarkaš je bio najefikasniji i najbolji igrač utakmice u kojoj je Cedevita slavila sigurnu pobjedu.

Zagrepčani su nakon vrlo neefikasne prve četvrtine vodili sa 16:5, da bi do poluvremena povećali svoju prednost i na pauzu otišli sa +18 (35:17). Ekipa Veljka Mršića je do kraja rutinski privela posao kraju i slavila sa ubjedljiva 32 poena razlike.

Pored Muse, u timu Cedevite su se još istakli Lovro Buljević i Marko Arapović sa 11, odnosno 10 poena, dok je prvo ime gostiju bio Mauro Veljačić sa 11 poena.

Za Cedevitu je ovo bila 13. pobjeda u sezoni i ovaj tim se sada nalazi na 5. mjestu A1 lige, dok je Kvarner pretposljednji sa omjerom od dvije pobjede i čak 17 poraza.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi