Oklahoma i Indiana izborili plasman u konferencijska finala

Durant i West brilijirali u pobjedama svojih ekipa

Oklahoma i Indiana izborili plasman u konferencijska finala

Košarkaši Oklahoma City Thundera i Indiana Pacersa sinoćnjim pobjedama izborili su plasman u konferencijska finala. 

Oklahoma je na krilima sjajnog Kevina Duranta, koji je upisao 39 poena i 16 skokova, slavila u Los Angelesu protiv domaćih Clippersa rezultatom 104:98, te tako sa 4-2 u seriji osigurala plasman u finale. 

Clippersi su bolje otvorili utakmicu, već nakon prve četvrtine iali su 14 poena prednosti (30:16), ali su igrači Thundera smogli snage za preokret i veliku pobjedu. 

Pored Duranta Oklahoma je imala raspoloženog Russella Westbrooka (19 poena, 12 asistencija), dok su kod Clippersa najbolji bili Chris Paul (25 poena, 11 asistencija) i Blake Griffin (22 poena). 

Plasman u finale Istočne konferencije osiguali su košarkaši Indiana Pacersa pobjedom u Washingtonu protiv domaćih Wizardsa rezultatom 93:80. Pacersi su seriju dobili sa 4-2. 

Nakon što su Paul George i Roy Hibbert briljirali u prethodnim utakmcama, sinoć je stvari u svoje ruke preuzeo David West, koji je sa 29 poena predvodio Indijanu do velike pobjede. 

Lance Stephenson je ubacio 17 poena, Paul George 12, a George Hill i Roy Hibbert po 11 poena za Pacerse, dok su Marcin Gortat sa 19 i Bradley Beal sa 16 poena bili najbolji kod Wizardsa. 

Indiana će u finalu Istočne konferencije igrati protiv Miami Heata, dok će protivnik Oklahome u finalu Zapadne konferencije biti San Antonio. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.