Poker je sport!
Bivši kapiten reprezentacije bio je učesnik poker turnira

Službena potrvda stiže iz IMSA

Poker je sport!

Od aprila 2010. poker će i službeno biti proglašen sportom, a ne igrom na sreći kao što je to do sada bio slučaj, tvrde iz Međunarodnog poker saveza.
Naime, International Mind Sport Association će kao svog novog člana u aprilu primiti Međunarodni poker savez, što će ujedno značiti i da će poker doći na listu sportova koji će od Međunarodnog olimpijskog komiteta zatražiti da budu priznati kao olimpijski sport, a ne obična igra. Na toj listi, poker će se priključiti šahu i bridžu.

"Poker nije samo igra na sreću. Tu je sreća mnogo manji faktor od vještine. Oko 150.000 ljudi u svijetu registrovani su igrači pokera i ovo priznanje za njih će značiti mnogo.", komentarisao je ovu vijest Anthony Holden, čelnik Međunarodnog poker saveza.

Očekuje se da će se poker već 2012. godine naći u programu International Mind Sports Association, takozvanoj Olimpijadi misaonih sportova na kakvoj je naša zemlja već imala predstavnike u šahu i bridžu, a jedan od onih koji bi našu zemlju mogli predstavljati na ovakvom takmičenju je Sergej Barbarez, obzirom da je poznato da je bivši kapiten fudbalske reprezentacije BiH bio učesnik poker turnira.