Casey primio zlatne odbojkaše

Casey primio zlatne odbojkaše

Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Nigel Casey danas je u svojoj rezidenciji  organizirao prijem za reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci, koja je na Paraolimpijskim igrama u Londonu osvojila zlatnu medalju.

Prijemu su prisustvovali visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko i šef Delegacije EU u BiH Peter Sorensen.  

Ambasador Casey istakao je, da će se Igre  pamtiti ne samo po dobroj  organizaciji već i po sportistima i njihovim pričama.

"Paraolimpijske igre dale su nam nove heroje i nove inspirativne priče. Jedna od priča koja je pokrenula maštu britanske publike bila je  priča o bh. timu u sjedećoj odbojci. Izdigli ste se kao istinski heroji, koji zaslužuju priznanje svoje  zemlje", kazao je ambasador Casey.

Prisutne je podsjetio na revijalni  susret  bh. reprezentacije i britanske ambasade, odigran u maju ove godine u Sarajevu, istakavši u šali da je njegova ekipa "ljubazno pustila bh. timu da pobijedi da bi izgradio svoje samopouzdanje".

"Sjećanje na tu pobjedu, koju ste jedva izvojevali  protiv nas ustvari je ono što je dovelo do pobjede protiv Irana u finalu", kazao je Casey. 

Na prijemu i podršci zahvalio je  kapiten  reprezentacije Sabahudin Delaić. Naglasio je da je bila velika privilegija biti u Londonu, predstavljati BiH i biti dio najvećeg sportskog spektakla na svijetu.

"Reprezentacija BiH i atletičarka Sanala Redžić dali su drugačiju sliku BiH, sliku sportista koji su napornim radom, treningom i upornošću postigli najveći uspjeh.

Zahvaljujemo  svima vama koji ste od prvog dana bili uz nas, podržavali nas i prije Paraolimpijskih igara, koji ćete nas nastaviti podržavati i ubuduće da bismo razvijali kapacitete  koji će nam omogućiti da i u narednim takmičenjima  BiH učinimo  ponosnom", kazao je Delalić.

Britanski ambasador uručio je kapitenu Delaliću  maskote Olimpijskih igara u Londonu - Wenlocka i Mandevillea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.