Izabrani najbolji sportisti Bugojna
Enaid Redžić - najbolji junior Bugojna

Izabrani najbolji sportisti Bugojna

A. Beganović

Amel Novalić, član Taekvondo kluba Bugojno izabran je za najboljeg sportistu Bugojna, Dalila Novaković, članica Kluba borilačkih sportova Iskra izabrana je za najbolju sportašicu, dok je šef stručnog štaba Karate kluba Futura, Nesib Redžić, izabran za najboljeg trenera Bugojna u 2014. godini.

Osim već pomenutih Amela Novalića, Dalile Novaković i Nesiba Redžića nagrađeni su Enaid Redžić (KK Futura - najbolji junior), Edina Haračić (STK Bugojno - najbolja juniorka), Ubejd Dževahirić (TK Bugojno - najbolji kadet), Amra Alispahić (KBS Bugojno - najbolja kadetkinja), Haris Ćatić (KK Master - najbolji pionir), Hana Rustempašić (KK Master - najbolja pionirka).

Najbolja muška ekipa u pionirskoj konkurenciji je NK Iskra, a najbolja ženska pionirska ekipa je ŽRK Iskra. Za najbolju mušku kadetsku ekipu izabran je NK Iskra, dok je najbolja ženska kadetska ekipa ŽNK Iskra.

Najbolja muška juniorska ekipa za 2014. godinu u Bugojnu je KK Futura, dok je KBS Iskra najbolja ženska juniorska ekipa. Za najbolju mušku senirosku ekipu izabran je Košarkaški klub Iskra, a za žensku STK Bugojno.

Nihad Velić, član Kluba sjedeće odbojke Iskra je proglašen za najboljeg sportistu s tjelesnim oštećenjem, dok je najbolji sportski radnik Bugojna  gospođa Svjetlana Vujović-Kico.

Veteran godine je Muriz Bečirović iz Košarkaškog kluba Iskra, Azam Manndžić je proglašen za najboljeg sportskog novinara Bugojna, dok su posebna priznanja dobili Slavko Zubić, Mustafa Mutevelić, Aida Muminović, Nurudin Jusić i Sabahudin Velić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.