Slučaj otmice govori koliko je moćan Roman Abramović: "Znaj, ako ih pošaljem..."
Legendarni vlasnik Chelseaja bio je spreman pomoći na brojne načine svojim igračima (Foto: (AP Photo/Matt Dunham)

Slučaj otmice govori koliko je moćan Roman Abramović: "Znaj, ako ih pošaljem..."

Midhat Šljivak

Nigerijac John Obi Mikel (36) najbolje dane karijere proveo je u redovima Chelseaja. U London je stigao kao 19-godišnjak, a otišao je 11 godina kasnije. Napravio je veliku karijeru na Stamford Bridgeu, a koliki je trag ostavio govori priča iz 2018. godine kada mu je nekadašnji vlasnik kluba Roman Abramović ponudio usluge svojih ljudi u slučaju otmice njegovog oca.

John Obi Mikel imao je veliku porodičnu dramu tokom Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine. Njegov otac je otet neposredno pred utakmicu s Argentinom, a bivši fudbaler otkriva sve detalje.

Nije želio odustati od meča. Znao je da ništa ne može učiniti iz Rusije, ali je u svakom slučaju bio ogroman šok.

"Otac mi je otet dok sam bio na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Pripremao sam se za meč s Argentinom i dva sata pred meč pozvao me brat i saopšštio mi je da je tata kidnapovan", otkriva Obi Mikel i nastavlja priču:

"Meni je to bio jo veći šok nego kada je prvi put bio kidnapovan. Spremao sam se za jednu od najvećih utakmica u životu i onda čujem to. Nisam mogao izaći iz sobe, nisam mogao reći nikom. Sam sam bio u sobi 30 minuta i razmišljao šta ću da radim."

Oglasi

"Ispred mene je bila najveća utakmica karijere. Trebali smo igrati protiv Argentine i Lionela Messija, a na drugoj strani ova situacija.

Tadašnji gazda Chelseaja Roman Abramović nudio je pomoć na svoj način iako je Obi Mikel godinu dana ranije napustio tim. Jasno je iz svega koliku je moć imao ruski tajkun.

"Chelsea me je u tom trenutku itekako podržao. Sjećam se da mi je Roman Abramović rekao: 'Želiš li da pošaljem svoje ljude tamo? Znaj ako ih pošaljem da će ti spasiti oca'.

"Začudio sam se zbog tih riječi. Pitao sam ga kako to namjerava učiniti i rekao mi je: 'Ne brini zbog toga. Samo mi javi ako si za tu opciju, ja to mogu napraviti", rekao je Obi Mikel.

Oglasi

Nigerijski fudbaler je u dresu tima sa Stamford Bridgea odigrao je 372 utakmice i postigao je šest pogodaka i ima osvojene brojne trofeje.

Dva puta je Obi Mikel bio šampion Premiershipa, FA Kup četiri puta, osvajao je Ligu prvaka i Evropsku ligu.

S reprezentacijom Nigerije za koju je odigrao 97 utakmica, ima osvojenu bronzu na Olimpijskim igrama 2016, godine, Afrički kup nacija iz 2013. te tri bronze s ovog takmičenja.

Svojevremeno je bio jedan od najboljih mladih igrača svijeta. Imao je sasvim dobru karijeru u kojoj je pored Chelseaja još nastupap za norveški Lyn, kineski Tianjin, engleske ekipe Middlesbrougha i Stokea, turski Trabzonspor, te Kuwait SC.

Top Komentari

SamoSiroki
I šta bi.jel ih poslao..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi