Mnogo kanidata, samo jedan trofej
Andre Ethier i Matt Kemp (momak pjevačice Rihane) su uz Mannyja Ramireza glavne zvijezde Dodgersa

MLB Nacionalna liga

Mnogo kanidata, samo jedan trofej

Prvak Nacionalne lige je Philadelphia Phillies, koji su posljednje dvije godine nedodirljivi. Dodgersi su im najveći konkurenti, te Cardinalsi i Metsi.

Istočna divizija:

Velika borba za naslov prvaka ove divizije vodiće se između Philadelphia Philliesa i NY Metsa, a u iznenađenje se uzda Florida Marlins. Atlanta Bravesi imaju veoma talentovanu ekipu, ali još nedovoljno jaku za doigravanje, dok su Washington Nationalsi bez sumnje najlošija ekipa lige bez ikakvih izgleda za više od 50 pobjeda.

Philliesi već dvije godine drže primat u ovoj ligi. Sjajna skupina igrača, Jimmy Rollins, Chase Utley, Raul Ibanez, Shane Victoriano, Carlos Ruiz i Roy Halladay, mogu ove sezone i do ukupnog naslova prvaka.

Metsi su prošle sezone imali velike ambicije, ali su ih povrede totalno uništile. Pred početak ove sezone su ostali bez Carlosa Beltrana, koji će zbog povrede vjerovatno propustiti cijelu sezonu, ali su dobili veliko pojačanje u liku Jasona Baya. Reyes, Santana, Castillo i Perez uz Baya mogu daleko.

Centralna divizija:

U ovoj diviziji se takmiči šest ekipa, a uvijek se kao prvi favorit nameću St.Louis Cardinalsi, druga najveća ekipa svih vremena. Imaju Alberta Pujolsa, ponajboljeg igrača lige, koji uz pomoć Moline, Reyesa i Pennyja može do samog kraja.

Njihov najveći rival je ekipa Chicago Cubsa, koja nema mnogo uspjeha u posljednje vrijeme. Carlos Zambrano i Carlos Lee se nadaju da konačno mogu do većeg uspjeha, a iste ambicije imaju Cinncinati Redsi. Ramon Hernandez je zadovoljan boljim ugovorom, a sada je dobio i pojačanja u liku Orlanda Cabrere i Aroldisa Chapmana.

Preostala tri tima u diviziji, Pittsburgh Pirates, Houston Astros i Milwaukee Brewers, imaju podjednake timove, koji se nadaju da mogu u doigravanje, ali biće im jako teško, posebno Astrosima.

Zapadna divizija:

Prema prognozama stručnjaka u SAD-u LA Dodgersi spadaju među tri najbolja tima u ligi, a samim tim Dodgersi postaju i prvi favoriti ove divizije. Rafael Furcal, Matt Kemp, Andre Ethier, Manny Ramirez, James Loney, Casey Blake, Clayton Kershaw, Chad Billingsley i Vicente Padilla su igrači koji mogu skinuti s trona Yankeese.

Prošle sezone su im glavna konkurencija bili Colorado Rockiesi, tako će biti i ove. San Diego Padresi, San Francisco Giantsi sa Timom Linecumom i Arizona Diamondbacksi sa Markom Reynoldsom i Adamom LaRocheom također će tažiti svoju priliku za doigravanjem.

Prošlosezonski poredak:

Istok: Philadelphia 93-69, Florida 87-75, Atlanta 86-76, NY Mets 70-92, Washington 59-103
Central: St. Louis 91-71, Chicago Cubs 83-78, Milwaukee 80-82, Cinncinati 78-84, Houston 74-88, Pittsburgh 62-99
Zapad: LA Dodgers 95-67, Colorado 92-70, San Francisco 88-74, San Diego 75-87, Arizona 70-92

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.