Patriotsi i Cowboysi bez play offa
Slijedi ono najbolje - play off

Finalisti Superbowla ostali bez play offa

Patriotsi i Cowboysi bez play offa

M. Maksimović

Regularni dio sezone u NFL završen je utakmicama 17. kola nakon kojeg su kompletirani parovi polufinala play offa. U play offu nećemo gledati New England Patriotse koji su sezonu zaključili omjerom 11-5, ali su Miami Dolphins završili sa identičnim omjerom ispred.

Veliko iznenađenje predstavlja činjenica da su Dallas Cowboys ostali bez play offa. Identičan omjer, 9-7 su imali Chicago Bearsi,  Tampa Bay Buccaneersi kao ni New York Jets dok su San Diego Chargersi sa omjerom 8-8 najbolja ekipa Divizije West AFC Konferencije.

New England Patriotsi Billa Belichicka su ostali bez play offa iako su u posljednjem kolu savladali u gostima Buffalo 13:0. Patriotsima nije na ruku išao rezultat utakmice Giants Stadiumu gdje je Miami pobjedio NY Jetse. Jetsima se tako na najbolji mogući način osvetio QB Miamia Chad Pennington, koji je prije sezone otpušten iz Jetsa a koji je osvojio 200 yardi uz dva TD. Zanimljivo na kraju u play off ide ekipa koja je prošle sezone upisala samo jednu pobjedu dok finalista Superbowla ostaje
kratak.

Posljednji voz za play off su uhvatili Philadelphia Eaglesi i San Diego Chargersi. Nakon što su se i jednima i drugima poklopili rezultati sa Floride i Texasa, Eaglesi su uništili Dallas Cowboyse dok su Chargersi nadigrali Denver Broncose. Philadelphia je razbila Dallas 44:6, QB Eaglesa Donovan McNabb je osvojio 175 yardi te je imao 2 TD dodavanja. San Diego je na krilima QB Philipa Riversa (207 yardi, 2 TD) i RB LaDainiana Tomlinsona (96 yardi, 3 TD) pobjedio Denver  52:21. Chargersi su uhvatili play off iako su imali u jednom trenutku omjer 8-4, dok su Broncosi postali prva ekipa
nakon uvođenja divizija 1967. koja je prosula vodstvo od tri utakmice prednosti, tri kola prije kraja.

Što se tiče play offa, Tennessee, Pittsburgh, Carolina i NY Gantsi kao pobjednici Divizija čekaju svoje protivnike, a u prvom krugu tzv Wild-Card rundi igraju San Diego - Indianapolis, Miami - Baltimore  u AFC konferenciji, dok u NFC konferenciji se sastaju Arizona - Atlanta i Minesota  - Philadelphia.

Rezultati 17. kola:
NY Jets - Miami Dolphins 17:24
Philadelphia Eagles - Dallas Cowboys 44:6
San Diego Chargers - Denver Broncos 52:21
Buffalo Bills - New England Patriots 0:13
Atlanta Falcons - St. Louis Rams 31:27
Minnesota Vikings - New York Giants 20:19
New Orleans Saints - Carolina Panthers 31:33
Pittsburgh Steelers - Cleveland Browns 31:0
Tampa Bay Buccaneers - Oakland Raiders 24:31
Indianapolis Colts - Tennessee Titans 23:0
Green Bay Packers - Detroit Lions 31:21
Baltimore Ravens - Jacksonville Jaguars 27:7
Arizona Cardinals - Seattle Seahawks 34:21
San Francisco 49ers - Washington Redskins 27:24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti