SSG prvi polufinalist Svjetskog prvenstva u LoL-u
Foto: riotgames/flickr

Worlds 2017.

SSG prvi polufinalist Svjetskog prvenstva u LoL-u

S. Bošković

Samsung Galaxy prvi je polufinalist League of Legends Svjetskog prvenstva. 

Aktualni viceprvak svijeta je u best of 5 meču u četvrtfinalu savladao prvaka League of Legends lige Južne Koreje, Longzhu Gaming s uvjerljivih 3:0. 

Malo ko je očekivao da će SSG na kraju izaći kao pobjednik ove serije, ali treći tim iz Koreje je pokazao da ima kvalitetu. 

Prva partija završena je nakon 45 minuta igre, a sjajno su na strani SSG-a odigrali Jaehyeok "Ruler" Park s Tristanom (5/1/4), te support ekipe Yongin "CoreJJ" Jo s Rakon (0/3/14).

Druga partija između ove dvije ekipe trajala je nešto manje od pola sata, a nezaustavljiv u redovima Samsunga je bio sjajni midlaner Minho "Crown" Lee koji s Taliyah imao score od 9/1/17, a njegovi sjajni zidovi koje je postavljao s ultijem su u nekoliko navrata zaustavili navrata zaustavili napade Longzhu Gaminga. 

U trećoj partiji ponovno su se više od ostalih iskazali "Ruler" s Tristanom i savršenom partijom od 5/0/4, te "CoreJJ" koji je s Taricom imao 11 asistencija, te je samo jednom umro. 

Ovako uvjerljivu pobjedu Samsunga protiv LG-a sigurno niko nije očekivao,  a ovaj tim će se u polufinalu susresti s pobjednikom duela između kineske ekipe Team WE, te jedinog predstavnika NA LCS-a u četvrtfinalu Cloud9 tima. 

Ostala dva para četvrtfinala su SKT T1 i Misfits Gaming, te Royal Never Give Up i Fnatic.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi