UFC potvrdio spektakl: Cormier čeka Jonesa

Meč krajem aprila

UFC potvrdio spektakl: Cormier čeka Jonesa

Midhat Šljivak

UFC je konačno potvrdio da će se u oktagonu ponovo naći Daniel Cormier i Jon Jones.

Veliki meč ćemo gledati već u za dva mjeseca. Las Vegas će biti domaćin ovog meča 23. aprila i biće to povratak Jonesa nakon više od godinu dana.

Jones je u prethodnih godinu dana imao dosta problema sa zakonom. Bio je suspendovan od strane UFC-a, titula mu je oduzeta, a DC je to iskoristio, te je pobjedom nad Anthonyjem Jonsonom došao do titule u poluteškoj kategoriji.

Cormier je titulu odbranio protiv Alexandera Gustafssona u oktobru i na omjeru je od 17 pobjeda i jednog poraza. Jedino čovjek koji ga je pobijedio jer upravo Jon Jones, koji je na omjeru 21-1.

Ovo bi Jonesu mogla biti i posljednja borba u poluteškoj kategoriji, jer je najavio prelazak u tešku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti