Građan: Ova država zaslužuje da se borimo za nju

Juniorski reprezentativac BiH

Građan: Ova država zaslužuje da se borimo za nju

Midhat Šljivak

Juniorski rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Elmir Građan, zadovoljan je igrom reprezentacije naše zemlje na Svjetskom prvenstvu.

Naša reprezentacija je uz tri pobjede uz jedan remi i poraz ostvarila plasman u osminu finala gdje ih čeka duel sa selekcijom Egipta. Građan ističe kako je prvi cilj, odnosno plasman u osminu finala ispunjen, te da prava borba tek predstoji.

"Ispunili smo prvi zacrtani cilj, prošli smo u drugi krug takmičenja. Što se tiče naše igre, bilo je dosta dobrih momenata. Imamo dosta volje, na velikom nivou smo složnosti gdje se svi borimo kako bi ostvarili što bolji plasman", rekao je  na početku razgovora Građan.

Naš mladi rukometaš očekuje veliku podršku publike u meču osmine finala protiv Egipta, a ističe kako je energija publike jako bitna i za naše rukometaše.

"Protiv Egipta očekujem jako tvrdu i kvalitetnu utakmicu. Nadam se pobjedi i prolasku u četvrtfinale, te da će publika uživati u kvalitetnoj rukometnoj predstavi. Pozvao bih publiku da nam pruži veliku podršku".

Građan je također zadovoljan i svojom igrom u grupnoj fazi takmičenja, ali ističe kako uvijek može bolje.

"Ja sam zadovoljan dosad prikazanim. Naravno da uvijek može bolje.  Zapravo, mora moći bolje, jer ova država zaslužuje da se borimo za nju", dodaje Građan, koji još uvijek ne razmišlja o eventualnoj borni za medalje.

"Mi ćemo dati sve od sebe., ali o tome još ne treba razmišljati. Trebamo prvo utakmicu sa Egiptom odigrati kao da je finalna pa ćemo da vidimo, koliko možemo dalje", rekao je za SportSport.ba Elmir Građan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.