Grude sve bliže jesenjoj tituli, Ilidža im puše za vrat

Grude sve bliže jesenjoj tituli, Ilidža im puše za vrat

Adnan Beganović

Proteklog vikenda odigrano je 9. kolo Premijer lige za rukometašice, a vodeće Grude su upisale novu ubjedljivu pobjedu.

Izabranice Zlate Zubac na domaćem terenu su dočekale mostarsku Lokomotivu. Iako se očekivao neizvjestan susret, Grude su slavile sa ubjedljivih 40:22. Najefikasnije u redovima pobjedničke ekipe bile su Klinac sa 13, te Prusina, Šimić i Azinović sa po šest pogodaka, dok su Knezović i Demić sa po šest postignutih pogodaka bile najefikasnije kod Lokomotive.

Do ubjedljive pobjede stigla je i drugoplasirana Ilidža, koja je na domaćem terenu deklasirala Miru iz Prijedora (39:27). Marić sa devet, te Hadžiselimović sa sedam pogodaka predvodile su Ilidžu, dok su Došen sa osam, te Lukač sa šest pogodaka bile najefikasnije kod Mire.

Rukometašice Goražda su pred svojim navijačima savladale Bihać (29:24), a do pobjede su ih vodile Kostić i Marić sa po osam pogodaka, dok je Midžić sa 14 bila najefikasnija kod gošći iz Bihaća.

U hercegovačkom derbiju Zrinjski i Katarina su podijelili bodove (27:27). Čutura sa 10, Drežnjak sa sedam, te Mlakić sa šest pogodaka su bile najefikasnije kod Zrinjskog, dok su Knezović sa devet, te Kekić sa osam pogodaka predvodile Katarinu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

U Ljubuškom su snage odmjerili Izvišač i Borac, a s ubjedljivih 31:16 slavile su domaće rukometašice. Boras sa 10, te Šumelj sa osam pogodaka su bile najefikasnije kod pobjedničke ekjipe, dok su Arsić sa pet, te Đurić sa tri pogotka bile najefikasnije kod Borca.

U Banjoj Luci su se sastali Vrbas i Krivaja, a pobjede su slavile domaće rukometašice (38:31).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.