Izviđač uvjerljiv protiv Čelika, Maglaj bolji od Bosne

Premijer lige BiH za rukometaše 22. kolo:

Izviđač uvjerljiv protiv Čelika, Maglaj bolji od Bosne

U okviru 22. kola Premijer lige BiH rukometaši Maglaja na svom terenu slavili su protiv sarajevske Bosne rezultatom 33:29. 

Rukometaši Maglaja su u sjajnoj seriji i ovo im je bila osma prvenstvena pobjeda u nizu, a da će slaviti i nad Bosnom moglo se pretpostaviti već u prvom poluvremenu koje je završeno rezultatom 16:12.

Domaći su i u nastavku utakmice imali konce u svojim rukama i na kraju su sasvim zasluženo slavili sa 33:29. Jedan od najzaslužnijih za trijumf Maglaja bio je Čičkušić koji je postigao 15 golova, dok je na drugoj strani šest golova postigao Čavčić. 

Razloga za slavlje imala je i Bosna Centrotrans koja je rezultatom 29:19 savladala Slobodu iz Tuzle, a na utakmici je briljirao Enes Skopljak koji je visočki tim do pobjede predvodio sa 15 postignutih golova. 

Pobjedu u 22. kolu Premijer lige BiH je ostvario i Zrinjski. Mostarski klub je nastavio sa odličnim igrama i na svom parketu je savladao Slogu iz Doboja rezultatom 31:26. U pobjedničkom timu najefikasniji je bio Pavlak sa 11 golova, dok je na drugoj strani Gavrić postigao devet pogodaka. 

U kantonalnom derbiju Konjuh je u Živinicama pobijedio Gračanicu sa 26:23 i tako stigao na korak do opstanka u elitnom društvu bh. rukometa. Konjuh su do pobjede predvodili Begić i Smajić sa po devet postignutih golova, a u timu Gračanice po tri gola manje postigli su Osmanhodžić i Bašić. 

Ubjedljivo je slavio i Izviđač. Ljubušaci su pobijedili Čelik sa ubjedljivih 43:22, a najefikasniji igrač utakmice bio je Čutura iz redova Izviđača sa sedam golova. Na drugoj strani pet golova je postigao Hadžić. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Susret između Krajine i Igmana je odgođen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi