Metaloplastici trofej, Šijaković najbolji strijelac

Međunarodni memorijalni turnir

Metaloplastici trofej, Šijaković najbolji strijelac

Rukometaši Metaloplastike iz Šapca pobjednici su Međunarodnog memorijalnog rukometnog turnira, koji je večeras završen u Tuzli.

Oni su u finalu pobijedili ekipu Gradačca, prošlogodišnjeg osvajača trofeja, 31:28 (14:14) u dramatičnoj i svakako najboljoj utakmici inače kvalitetnog turnira. Najefikasniji igrači bili su Kankaraš sa 11 i Marković sa 6 golova u ekipi Metaloplastike, a kod Gradačca Šijaković 9 i Duraković 7.
 
U borbi za 3. mjesto Spačva iz Vinkovaca pobijedila je domaćina turnira, Sloboda Solanu 29:27 (14:1). U domaćem timu najviše golova postigli su Mujezinović i Smajlović po 5, a u sastavu iz Vinkovaca Androš 5, Oroz, Kalajica i Tomašević po 4 itd.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Branko Kankaraš (Metaloplastika). Trofej namijenjen prvom strijelcu turnira pripao je Slavenu Šijakoviću iz Gradačca, koji je u dvije utakmice postigao 15 golova. Za najboljeg golmana proglašen je Almin Bojić iz Sloboda Solane.

Svim ekipama uručene su zahvalnice za nastup na turniru, koji je organizovan u spomen na preminule rukometaše tuzlanskog kluba Jasmina Kovčića, Ibru Nukića, Igora Mujkanovića i Alisa Hadžihrustića. Sve ekipe izrazile su zadovoljstvo zbog nastupa na vrlo dobro organizovanom turniru. Prava je šteta što je posjeta bila skromna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.