Fener gubi titulu, tim se na ljeto osipa, a on pravi transfer karijere - Ide u evropskog velikana!

Kahveci pred velikim transferom

Fener gubi titulu, tim se na ljeto osipa, a on pravi transfer karijere - Ide u evropskog velikana!

Eldar Ganibegović

Fenerbahce je ove sezone maestralan u turskom šampionatu, ali Galatasaray je za četiri boda maestralniji i bez obzira za ishod njihovog međusodbnog duela izvjesno je da će Fener ostati kratkih rukava.

Turski mediji najavljuju da će mnogi igrači napustiti Fenerbahce na kraju ove sezone. Dosta bitnih igrača bi moglo otići, a jedan bi mogao napraviti transfer karijere.

Stigao je Fenerbahce ove sezone i do četvrtfinala Konferencijske lige, a osim Edina Džeke definitivno najefikasniji igrač tokom sezone bio je Irfan Can Kahveci.

Desni krilni fudbaler bi s 28 godina na leđima mogao da napravi prvi inostrani transfer i to u redove evropskog velikana.

Navodno bismo reprezentativca Turske od ljeta mogli gledati u Španiji. Za njegove usluge interesuju se Sevilla i Real Betis.

Fenerbahce ga je doveo 2021. godine za sedam miliona eura, a sada bi mogao da ga proda za dosta veći iznos.

Oglasi

No, s obzirom da ugovor ima do ljeta 2025. godine ta cifra ne bi trebala da bude baš vrtoglava, te se priča o cifri od 15-ak miliona eura.

Podsjetimo, ove je sezone irfan Can Kahveci na 45 nastupa u svim takmičenjima zabilježio 30 kontribucija, odnosno 18 golova i 12 asistencija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ranije u karijeri je osim za Basakhsehir igrao za Genclerbirligi i Hacettepe.

Za reprezentaciju Turske upisao je 31 nastup i postigao dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi