Studenti na ispitu zrelosti, Gradačac dočekuje Gračanicu

Nastavlja se Premijer liga

Studenti na ispitu zrelosti, Gradačac dočekuje Gračanicu

Adnan Beganović

Nakon pauze koja je trajala nešto više od mjesec dana danas se nastavljaju uzbuđenja u Premijer ligi za rukometaše. Pet susreta 14. kola biće odigrano danas, dok su sutra na rasporedu preostala dva.

Borba za ulazak u Ligu 6, te za ostanak u društvu najboljih biće jako zanimljiva. Čak sedam klubova još uvijek se nada plasmanu među prva tri, koji bi im omogučio plasman u Ligu 6.

Jesenji prvak Gradačac, svakako je najozbiljniji kandidat za plasman u doigravanje za prvaka, a pored ove momčadi isti priželjkuju Goražde, Čelik, Konjuh, Gračanica, Bosna BH Telecom i Čapljina.

S druge strane i borba za ostanak u eliti biće veoma zanimljiva. Kakanj je već otpisan, dok su među ugroženim Zrinjski, Derventa, Prijedor, Bosna Prevent, pa i Leotar.

Četrnaesto kolo donijet će nam i nekoliko derbi susreta, a treba izdvojiti duele Čapljine i Goražda, Gradačca i Gračanice, te Konjuha i Bosna BH Telecoma.

Rukometaši Čapljine, ukoliko se ozbiljno žele uključiti u borbu za prva tri mjesta, večeras nemaju pravo na kiks u duelu sa Goraždem, koje sasvim sigurno u Čapljinu dolazi samo sa jednom namjerom, a to je pobijediti.

Aktuelni lider Gradačac na svom terenu će dočekati Gračanicu, koja na večerašnje gostovanje ne ide s bijelom zastavom, pa možemo očekivati uzbudljiv susret.

Veoma bitan susret je i pred nekadašnjim prvakom naše zemlje, Bosnom BH Telecom. Studenti gostuju u Živinicama kod uvijek neugodnog Konjuha. Pobjeda bi Studentima mnogo značila u borbi za plasman u doigravanje, dok bi ih poraz dobro udaljio od iste. Bilo kako bilo, u Živinicama se očekuje dobra rukometna predstava, a ko će se na kraju radovati, ostaje nam da vidimo.

Jedan od derbija začelja u Trebinju će odigrati domaći Leotar i Zrinjski, u Prijedoru će snage odmjeriti istoimena domaća momčad i Bosna Prevent, Derventa će na svom terenu tražiti pobjedu u duelu sa Krivajom, dok Čelik ne bi trebao imati većih problema u duelu sa otpisanim Kaknjom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.