Džumhur: Žao mi je zbog publike

Nakon poraza od Moldavije

Džumhur: Žao mi je zbog publike

M. Maksimović

Očekivali smo ove godine puno, najmanje plasman u finalnu rundu i revanš protiv favorizovanog Portugala. Na kraju nismo dobili ništa više od prošle godine, opet je bila kobna jedna selekcija sa prostora bivšeg Sovjetskog Saveza, ovaj put Moldavija. 

Imena igrača, ranking u Davis Cupu nekada ne znače puno, pogotovo u mečevima koji se ne igraju u ili za Svjetsku grupu. Naši teniseri su to dokazivali kroz 2010, 2011.godinu. U Mostaru stvari nisu išle u željenom smjeru, povrede, loše vrijeme, neugodan protivnik.

 

Na kraju nam je presudio Radu Albot, najbolje rangirani Moldavac. Osvojio je bod u petak, pobjedio je u parovima, na kraju i nedelju Damira Džumhura koji nikada u karijeri nije imao pakleniji vikend, tri meča, 12 setova, desetak sati na terenu. Borio se, nije išlo. Damiru nije bilo lako pričati nakon meča, bio je i psihički i fizički potrošen. 

 

''Žao mi je što je na kraju ovako ispalo. Igrali smo u Mostaru prvi put, ljudi su nas sjajno primili, bili uz nas od početka. Publika također, bili su tu petak, subotu, nedelju, a vidjeli ste kakvo je vrijeme bilo u petak, kiša, pa onda nedelja i onaj vjetar. Napravili su pravu atmosferu i zbog njih sam posebno razočaran što nismo pobjedili. Nek stvari su se izdešavale, problemi sa povredama, ja sam morao igrati i parove, prvi singl sam počeo u petak, završio u subotu. Nakon singla i parova sam bio potrošen, mislio sam da neću moći igrati niti u nedelju, ali sam nekako došao sebi. Međutim, nakon dva seta nisam bio pravi. Teško sam se kretao, nisam mogao stajati na nogama, nisam se predavao, uz publiku sam dao sve od sebe, ali protiv ovakvog protivnika kao što je bio Radu Albot, to nije bilo dovoljno'' rekao je nakon meča Damir Džumhur.

 

 

BiH - Moldavija 1:3

Damir Džumhur - Radu Albot 7-6(4), 6-4, 4-6, 3-6, 3-6 

Džumhur/Gorčić - Albot/Ciumac 5-7 4-6 3-6 

Tomislav Brkić - Radu Albot 3-6, 6-7(3), 3-6 

Damir Džumhur - Maxim Dubarenco 6-3, 2-6, 5-7, 6-3, 6-4

 

Irska - Finska 2:3 

Monaco  - Latvia 2:3 

Portugal - Litva 5:0

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.