Federer nastavio sa sjajnim igrama

Federer nastavio sa sjajnim igrama

Okončana su i dva preostala četvrtfinalna susreta ATP Masters turnira u Parizu. 

Roger Federer je savladao Argentinca, Juana Monaca. Nakon jednog časa i 24 minute, Švicarac je slavio rezultatom 6-3, 7-5. Roger je sjajno servirao u večerašnjem meču, a uspio je odservirati 7 as udaraca. Tomas Berdych će biti slijedeći Federerov protivnik, u polufinalu ovog prestižnog turnira.

Zadnji učesnik polufinala je Amerikanac, John Isner, a on je pobijedio Davida Ferrera, nakon jednog sata i 46 minuta borbe. Krajnji rezultat je glasio 6-3, 3-6, 6-3, u korist Amerikanca. Isner je dopustio samo jedan break protivniku, dok je on uspio 4 puta oduzeti Ferrerov servis.

Parovi polufinala, ATP Masters Paris:
Tsonga J.-W. (Fra/6) - Isner J. (Usa)
Federer R. (Sui/3) - Berdych T. (Cze/5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.