Službeno: Džumhur dobio pozivnicu za Olimpijske igre!
Foto: EPA

Putuje u Rio

Službeno: Džumhur dobio pozivnicu za Olimpijske igre!

Midhat Šljivak

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur dobio je zvaničnu pozivnicu za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Džumhur će tako u Riju biti jedan od 56 igrača koji su osigurali plasman na Olimpijske igre prema pozicijama na ATP listi, dok će preostalih osam tenisera dobiti pozivnice.

Iako je Džumhur na 87. mjestu ATP liste, on je osigurao nastup na Olimpijadi zbog činjenice da iz jedne zemlje mogu igrati samo četiri tenisera. Čak njih 36 koji su po rankingu ispred Damira neće vidjeti Rio.

Na Olimpijskim igrama ovog ljeta Bosnu i Hercegovinu će pored Damira Džumhura predstavljati atletičari Amel Tuka, Kemal Mešić, Mesud Pezer, Hamza Alić i Lucia Kimani, Tatjana Đekanović u streljaštvu, kao i džudistkinja Larisa Cerić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi