Navijač BiH dobio batine zbog prekidanja minute šutnje

Neodgovorni pojedinac sankcionisan

Navijač BiH dobio batine zbog prekidanja minute šutnje

Utakmica između Irske i Bosne i Hercegovine je započela minutom šutnje, koja baš i nije prošla onako kako je to javnost očekivala.

Za vrijeme njenog održavanja, nekoliko navijača Bosne i Hercegovine uzviknulo je "Palestina", dok se jedan navijač u vidno alkoholisanom stanju proderao "Kurdistan" (0:10 na video klipu ispod).

Upravo je taj navijač sankcionisan nakon što je prekinuo minutu šutnje, a kaznila ga je grupa ostalih navijača naše reprezentacije koji su sa njim dijelili tribinu Aviva stadiona u Dublinu.

Neodgovorni pojedinac je fizički napadnut, a iz svega se izvukao sa lakšim tjelesnim povredama i snažnom opomenom za ubuduće.

Njegovo ponašanje za vrijeme minute šutnje bacilo je veliku mrlju na odlično izdanje navijača Bosne i Hercegovine, a snimci incidenta su obišli Evropu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.