Ryan Miller nakon 12 godina napustio Buffalo

Buffalo i St. Louis odradili veliki trade

Ryan Miller nakon 12 godina napustio Buffalo

Jedan od najboljih golmana u NHL-u Ryan Miller nakon 12 godina provedenih u dresu Sabresa napustio je Buffalo. 

Najslabija ekipa lige odlučila je napraviti trade sa St. Louis Bluesima kako bi počela stvarati tim za budućnost. U tom tradeu iz Buffala su otišli Ryan Miller i Steve Ott, dok su u suprotnom pravcu otišli golman Jaroslav Halak, Chris Stewart, William Carrier, te dva buduća izbora drafta. 

Buffalo će još morati otplatiti 6,25 miliona dolara koliko je preostalo da isplate Milleru u zadnjoj godini ugovora. Iako odlazi nakon 12 godina 33-godišnji Miller je ipak veliki dobitnik ove razmjene, jer odlazi iz najslabije ekipe lige u tim koji ima ambicije da s ebori za sami vrh. 

Ryan Miller je jedan od najboljih golmana lige i najviše će nedostajati navijačima u Buffalu. On je sa 540 utakmica i 284 pobjede vodeći igrač Buffala svih vremena i jedna od najvećih legendi kluba. 

Njegova godina karijere svakako je bila 2010. Tada je proglašen za najboljeg golmana NHL-a, najboljeg golmana Olimpijskih igara u Vancouveru na kojima je sa reprezentacijom SAD-a osvojio srebro, a proglašen je i za MVP-a Olimpijskog hokejaškog turnira. 

Top Komentari

dinoni
suoer
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.