Očekivala je običan doček na aerodromu, ali desio se trenutak koji će joj promijeniti život
FOTO: EPA

Nakon sjajne sezone

Očekivala je običan doček na aerodromu, ali desio se trenutak koji će joj promijeniti život

H. Zilić

Svjetska šampionka na 800 metara sa posljednjeg prvenstva svijeta održanog u Budimpešti 23-godišnja Mary Moraa iz Kenije doživjela je najsretniji trenutak u životu čime je okrunila nevjerovatnu godinu.

Po povratku sa Dijamantne lige za Mary se spremao doček u rodnoj Keniji kako bi se proslavila uspješna godina, a ono što je dočekalo na aerodromu nije sanjala ni u najluđim snovima.

Na aerodromu nije bilo puno navijača, to je bio skroman doček, a onda je stiglo iznenađenje. Iza velike skupine navijača koja se skrivala iza ulaza u aerodrom izašao je Richard Lagat, dugogodišnji partner kenijske atletičarke.

Richard je kleknuo i zaprosio svjetsku prvakinju koja je bila vidno uzbuđena zbog iznenađenja i izgovorila je "da".

Opis nije dostupan.

Oglasi

Ova scena brzo se proširila društvenim mrežama i skupila je veliki broj pozitivnih komentara.

Mary Moree je godinama važila za jednu od najtalentovanijih kenijskih atletičarki, a eksplodirala je 2022. godine osvojivši Dijamantnu ligu.

Ove godine je stigao još jedan veliki rezultat i titula svjetske prvakinje na 800 metara.

Pored pomenutih rezultata Mary je bila i prvakinja Komovelta 2022. godine.

Richard Lagat budući supurg Mary Moree također je bivši atletičar, a branio je boje Kenije na dugim prugama na 5, 10 i 15 kilometara, trčao je polumaratone kao i maratone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi