Nije mogla bolja najava za Pariz: Pao svjetski rekord, Amerikanka pustila suzu u cilju
FOTO: EPA

Fnomenalna utrka

Nije mogla bolja najava za Pariz: Pao svjetski rekord, Amerikanka pustila suzu u cilju

Haris Zilić

Jul mjesec je rezervisan za olimpijske kvalifikacije u mnogim sportovima, a posebnu pažnju prvilače atletske kvalifikacije u SAD-u koje prema nepsianoj tradiciji nude mnoga uzbuđenja.

I ove godine pred Olimpijske igre vidjeli smo neka spektakularna izdanja, ali i svjetski rekord.

Sjajna Sydney Mclaughlin-Levrone oborila je rekord u utrci na 400 metara sa preponama.

Fenomenalna Amerikanka je letila stazom i na sjajan način najavila atletski spektakl u Parizu.

Mclaughlin-Levrone je u finalnoj utrci daleko iza sebe ostavila konkurenciju, a u cilju nije mogla vjerovati da je oborila rekord.

Oglasi

Emocije su bile prisutne, čak je i pustila suzu nakon ovog nevjerovatnog rezultata kojim je pokazala jasne ciljeve u Parizu.

Inače, američka atletičarka je oborila sopstveni rekord, koji je postavila 2022. godine na Svjetskom prvenstvu i dokazala d ajoj trenutno nema konkurencije u ovoj disciplini.

Pomenuta atkltičarka je na prošlim Olimpijskim igrama u Tokyu 2021. godine osvojila zlatne medalje u trci na 400 metara sa preponama i u štafeti 4x100 metara.

U Parizu će imati priliku da podeblja svoju kolekciju medalja sa velikih takmičenja.

Podsjetimo, Olimpijske igre u Parizu će se održati od 26. jula do 11 augusta ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi