Vučić časti: Povećane nagrade za olimpijske medalje u Srbiji
FOTO: EPA

Dodatni vjetar u leđa sportistima

Vučić časti: Povećane nagrade za olimpijske medalje u Srbiji

Haris Zilić

Do početka Olimpijskih igara u Parizu ostalo je manje od mjesec dana, a iz dana u dana stiže sve više informacija vezanih za najveću sportsku manifestaciju u 2024. godini.

U regiji će također biti zanimjljivo, a jedna od brojnijih delegacija bit će delegacija Srbije.

Trenutno Srbija u Parizu ima 109 sportista, ali to nije konačan broj obzirom da u julu ima još kvalifikacionih turnira u brojnim sportovima.

Vlada Srbije odlučila je da pred Pariz još više motiviše svoje sportiste.

U Srbiji vjeruju da bi Olimpijske igre u Parizu mogle biti najupsjšenije od nezavisnosti Srbije.

Pored odbojkašica, odbojkaša, vaterpolista, tenisera, Srbija će imati jak adute u individualnim sportovima, prije svega u džudou, streljaštvu, atletici...

Oglasi

Ministarstvo sporta u Srbiji je objavilo da će novčane nagrade za olimpijske medalje u Parizu biti uvećane.

Vlada Srbije na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem želi da usmjeri dodatni vjetar u leđa sportistima i usvojila je uredbu o novčanim nagradama.

Tako za osvajanje zlatne medalje Parizu sportisti iz Srbije će dobiti 200.000 eura, srebrena medalja će biti "teška" 100.000 eura i bronzana 60.000 eura.

Srbija je na prolim Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila tri zlatne, jednu srebrenu i pet bronzanih medalja, a sada vjeruju da u Parizu mogu osvojiti i više od deset medalja.

Olimpijske igre u Parizu počinju 26. jula i trajat će do 11 augusta i svakako će biti glavni sportski događaj u 2024. godini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi