Abu Dhabi: Hamilton starta prvi

Britanac dominirao u kvalifikacijama

Abu Dhabi: Hamilton starta prvi

E. Škorić

Mercedesov vozač Lewis Hamilton izborio se za startnu poziciju za nedjeljnu utrku Formule 1.

Posljednja trka sezone vozit će se Abu Dhabiju, a Hamilton je favorit i ima priliku da sa prve pozicije ostvari novu pobjedu.

Britanac je dominirao u kvalifikacijama i s vremenom 1:34.779 stigao je do pol pozicije. Ovo mu je peta pol pozicija ove sezone i 88. u karijeri.

Novi - stari prvak Formule 1 je iza sebe ostavio Valterija Bottasa, koji će sa začelja početi trku iako je završio drugi. Max Verstappen je bio treći.

Četvrti je bio Leclercl, a peti Vettel. Iza Ferrarijevog tandema slijede Albon, Norris, Ricciardo i Sainz, a Nijemac Hulkenberg iz Renaulta kompletira prvih 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije