Hamilton upropastio utrku Albonu, ali onda sve oduševio svojim gospodskim potezom

Odmah mu se izvinio

Hamilton upropastio utrku Albonu, ali onda sve oduševio svojim gospodskim potezom

E. Čaušević

Lewis Hamilton nije uspio slaviti u nedjelju na utrci za Veliku nagradu Brazila.

Hamilton je uspio završiti na trećoj poziciji iza Maxa Verstappena i Pierea Gaslyja, ali je kažnjen nakon utrke, te je treća pozicija pripala vozaču Mclarena, Carlosu Sainzu.

Naime, u samom finišu utrke Hamilton je pokušao da dođe do druge pozicije, ali je u pokušaju preticanja udario i Alexandera Albona koji je na kraju završio na 14. mjestu.

Albon je išao ka prvom podijumu u karijeri, no Hamilton mu je to upropastio na samom kraju. Britanac je bio svjestan onoga što je uradio i odmah nakon utrke tražio je vozača Red Bulla kako bi mu se izvinio.

Kamere su uspjele zabilježiti taj trenutak što je zaista gospodski potez Hamiltona. No, sigurno da je Albon itekako ljut jer je vozio odličnu utrku i zbog greške aktuelnog prvaka ostao je na kraju bez mjesta na podijumu.

Top Komentari

Malilav22
Isto kad bi ti pred samim ciljem neko pred sami cilj podapeo i upropastio najveci uspjeh u kraijeri i nakraju izvini brate, hebiga
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi