Bivši predsjednik Formule 1 brani Putina: Neopravdano je otkazana VN Rusije

Bernie Ecclestone

Bivši predsjednik Formule 1 brani Putina: Neopravdano je otkazana VN Rusije

E. Ganibegović

Ruski sport suovača se s velikim sankcijama u jeku agresije na Ukrajinu.

Dok svijet sporta i dalje osuđuje rusku invaziju na Ukrajinu, bivši predsjednik Formule 1 Bernie Ecclestone također je želio dati svoje mišljenje o sukobu u Ukrajini.

"Kao osobu, smatrao sam ga vrlo izravnim i časnim. Vladimir (Putin, op.a) je učinio tačno ono što je rekao da će učiniti bez ikakve rasprave ", započeo je Eccleston argumentirajući u korist ruskog predsjednika na radiju Times, i dodao: "Ali ponekad se okolnosti mijenjaju, zar ne?".

Također, iz njegove perspektive neopravdano je što je otkazana VN Rusije.

"Pretpostavljam da je na ljudima koji su uključeni u događaj da odluče. Kako iko može suditi o tome šta se danas događa? Možda postoje ljudi koji misle da je Rusija postupila ispravno."

Inače, Ecclestone je prijatelj s Vladimirom Putinom, a poznat je i po tome da je priznao da vjeruje u diktaturu kao idealan politički sistem i uvjeravao da će Putin biti veliki lider u Evropi.

Top Komentari

vedin
Krepani staronja brani drugog krepanog staronju. FUJ
5 0
enko
Ebem mu gospoju
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi