Dirljiva priča o petogodišnjem dječaku i Lewisu Hamiltonu nije imala sretan kraj

Petogodišnjak bolovao od raka

Dirljiva priča o petogodišnjem dječaku i Lewisu Hamiltonu nije imala sretan kraj

A. Čaušević

Harry Shaw je preminuo nedugo nakon što mu je vozač Formule 1 Lewis Hamilton ispunio želju.

Petogodišnji dječak z Engleske je bolovao od raka u terminalnoj fazi nedavno je poslao poruku Lewisu Hamiltonu putem Instagrama i otkrio mu da je on njegov idol.

Harryjevi roditelji odlučili su dječaka vratiti kući iz bolnice jer žele da tu provede posljednje dane svog života. Ova priča je dirnula Hamiltona i tim Mercedesa koji je napravio odličnu stvar.

Oni su poslali svoj bolid na kućnu adresu ovog petogodišnjeg dječak kako bi uživao u bolidu svog idola.

Dvije sedmice nakon ovog gesta britanskog vozača Harry je preminuo, a višestrukog prvaka Formule 1 će nastaviti da inspiriše s neba.

"Harry, hvala ti što si bio toliko pozitivna stvar za sve nas. Bio si hrabrat i svijetu ćeš nedostajati. Hvala ti prijatelju i inspiracijo", poručio je Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi