Hamilton u uzbudljivoj utrci stigao do pobjede na VN Monaka

Nastavlja se dominacija vozača Mercedesa

Hamilton u uzbudljivoj utrci stigao do pobjede na VN Monaka

S. Pašalić

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton stigao je danas do pobjede na Velikoj nagradi Monaka.

Britanac je u veom uzbudljivoj utrci koja se vozila ulicama Monte Carla slavio ispred Maxa Verstappena koji je kroz cilj prošao drugi i koji je cijeli drugi dio utrke pritiskao Hamiltona, ali je na kraju zbog kazne od 5 sekundi ipak završio na četvrtom mjestu.

Drugi je na kraju završio Sebastian Vettel, dok je treće mjesto osvojio Valtteri Bottas. Bodove su još osvojili Pierre Gasly koji je bio peti, Carlos Sainz se probio do šestog mjesta, a bodove za Toro Rosso osigurali su Kvjat i Albon koji su osvojili sedmo i osmo mjesto.

Romain Grosjean i Daniel Ricciardo su osvojili posljednja dva mjesta koja su donosila bodove.

Hamilton je ostvario svoju četvrtu pobjedu ove sezone i nalazi se na prvom mjestu u poretku sa 137 bodova, dok je Bottas na drugom mjestu sa 120 bodova, Sebastian Vettel je treći sa 82 boda.

U poretku konstruktora Mercedes je ubjedljivo prvi sa osvojenih 257 bodova, a prate ga Ferrari sa 139 i Red Bull sa 109 bodova.

Top Komentari

Jasko91
Kakvoj uzbudljivoj ?? Da li si gledao trku gospodine administratore? Od 13 kruga bukvalno su se vozali Hamilton i Verstapen,i tek u 75 krugu Ver krene u napad i naravno ništa nije uradio,i onda mi ti reci šta je to danas bilo uzbudljivo ???
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi