Hamilton: Bila je ovo jedna od najtežih utrka u mojoj karijeri
Nakon pobjede u Monaku Hamilton je imao mnogo toga da kaže

Još jedna pobjeda za Hamiltona

Hamilton: Bila je ovo jedna od najtežih utrka u mojoj karijeri

Emir Dindić

Britanac Lewis Hamilton nakon pobjede nad Velikoj nagradi Monaka da mu je to bila jedna od najtežih utrka u životu. 

"Ni u jednom trenutku nisam želio da odem u boks. Bilo je ili da se sudarim ili da završim utrku i pobijedim. Gume su bile nikakve, na znam kako sam uopšte vozio. Vidjeli ste koliko sam problema imao. Na kraju je još sve to i jako dobro ispalo", rekao je Hamilton te dodao:

"Borio sam se sa duhom Nikija Laude u sebi. Imao je veliki uticaj na naš tim, pomogao nam je da dođemo na ovaj nivo. Ovo je bila jedna od najtežih utrka za mene, ali sam se trudio da ostanem fokusiran, i učinim ga ponosnim. Nedostaje nam baš svima", rekao je Hamilton.

Naredna trka u Svjetskom šampionatu voziće se 9. juna u Kanadi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi