Sekunde do katastrofe: Ono što se događalo u Japanu jednostavno nije normalno

Neko mora platiti ceh

Sekunde do katastrofe: Ono što se događalo u Japanu jednostavno nije normalno

M. Šljivak

Max Verstappen ponovo je šampion svijeta Formule 1.

Nizozemski vozač slavio je pobjedu na Velikoj nagradi Japana i po drugi put je osvojio naslov najboljeg na svijetu.

Međutim, današnja utrka na Suzuki donijela je zaista nevjerovatne scene u kojoj su organizatori djelovali potpuno izgubljeno.

Zbog velikog nemara i neopreznosti na stazi su umalo izazvali brojne nesreće i nevjerovatno je da se ovakve stvari dešavaju u jednoj zemlji kao što je Japan.

Prvo su na stazu poslali kran (traktor) kojim uklanjaju vozila sa staze. Sve su to napravili dok su vozači bili na stazi na kojoj se od kiše gotovo ništa nije vidjelo.

Oglasi

Organizatori su uspjeli dovesti u opasnost i radnike i tokom uklanjanja bolida sa staze jedan od njih je umalo stradao.

Dok je nesretni čovjek radio svoj posao stigao je tek da se izmakne ispred bolida koji je jurišao velikom brzinom i koji ga je mogao ubiti na mjestu.

[twitter]https://twitter.com/VideoReacts/status/1579002202554650624[/twitter]

Vozači, ali i ljubitelji Formule 1 bijesni su zbog svega što se dešavalo na stazi na kojoj je prije osam godina teško stradao francuski vozač Jules Bianchi.

On je upravo po sličnom vremenu doživio tešku nesreću zbog koje je nekoliko mjeseci kasnije preminuo.

Nestvarne scene iz Japana i neko bi morao dobiti otkaz zbog potpunog haosa koji je nastao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije