Max Verstappen dominantan u japanskom haosu za novu titulu prvaka svijeta!
Foto - EPA

Trijumf šampiona na Suzuki

Max Verstappen dominantan u japanskom haosu za novu titulu prvaka svijeta!

M. Šljivak

Nizozemac Max Verstappen pobjednik je trke Formule 1 za Veliku nagradu Japana na kojoj je osigurao novu titulu prvaka svijeta.

Organizatori trke suočili su se s ogromnim problemima već na otvaranju. Carlos Sainz je izletio već u prvom krugu, a zatim se organizatori odlučuju prekinuti trku dok se vremenski uslovi ne poprave.

[twitter]https://twitter.com/mercaldev/status/1579004957281615872[/twitter]

Ponovni početak trke odlagan je nekoliko puta. Kiša je svima poremetila planove, pa su nakon višesatne pauze u boksovima vozači konačno izašli na stazu.

Očekivano, većih uzbuđenja na vrhu nije bilo. Verstappen je imao veliku prednost ispred Leclerca i Pereza, a greške iza vodećeg trojca čekali su ostali na čelu s Oconom i Hamiltonom.

Oglasi

Perez je u finišu trke napao drugo mjesto Leclerca. Uspio je u jednom trenutku da dođe na drugo mjesto, no vozač Ferrarija je odmah uzvratio i vratio je poziciju broj dva. 

Međutim, FIA je kaznila Leclerca s pet sekundi zbog skraćivanja šikane. To ga je automatski odvelo na treće mjesto, a Perez je završio na mjestu broj dva.

Na kraju je Verstappen dominantno pobijedio na Suzuki, ali je zbog kazne Leclercu osigurao i drugi naslov prvaka svijeta Formule 1.

Sam Nizozemac je nakon trke bio veoma zbunjen. Nije znao da li da se veseli zbog nove titule, ali je ubrzo potvrđeno da je zaista osvojio naslov najboljeg vozača svijeta.

U bodovima su na Suzuki još završili Ocon, Hamilton, Vettel, Alonso, Russell, Latifi i Norris.

Top Komentari

Ecosport
Postoji li ijedna sudijska odluka u zadnje dvije sezone koja nije išla na ruku Red Bullu i njihovim vozačima? Ne postoji. Unbelievable.
0 5
Hexex
Ovaj momak je vratio Formulu 1 u relevantnost u zadnjih 3 4 godine, sama cinjenica da na nasem prostoru toliko ljudi prica o F1, vidi se koliko je vratio sport oko svijeta
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi