Fenati odlazi, ali poručuje: "Niko ne pita kako je meni, žrtva sam nepravde"

Fenati odlazi, ali poručuje: "Niko ne pita kako je meni, žrtva sam nepravde"

E. Škorić

Italijanski motociklist Romano Fenati je najavio odlazak, ali tvrdi da je zapravo on žrtva.

Fenati je, podsjećamo, vozeći paralelno pri brzini od 230 km/h, stisnuo kočnicu Stefanu Manziju, koji je nekako uspio da savlada motor i da ne doživi tragičan pad.

Njegov potez se smatra najglupljim i najnepromišljenijim u historiji moto svijeta. Fenati je sada najavio i odlazak, pošto su i trenutni i potencijalno budući njegov tim digli ruke od njega.

"Odlazim iz ovog sporta. Ta je priča za mene završila. Neću se više utrkivati", rekao je 22-godišnjak, koji se želio na neki način opravdati.

"Svi me sada napadaju, ali niko ne pita kako je meni. Žrtva sam nepravde i to me boli. Manzi me provocirao, bio sam pod navalom adrenalina i napravio sam to što sam napravio. Nisam nikoga htio ubiti, kako me optužuju. Samo sam htio pokazati da ga, ako želim, mogu srušiti s motora", poručio je.

Također je kazao da je i Manzi pokušavao njemu to napraviti.

"Nikada više ne bi trebalo da se takmiči na motociklu", rekao je italijanski Motog GP vozač Cal Crutchlow, ali nije jedini koji tako misli, pa će mnoge usrećiti Fenatijeva odluka da napusti ovaj sport.

Top Komentari

Alkma
idiot
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi