U Monte Carlu ništa novo: Mercedes dominirao, Hamiltonu novi pole-position

Održane kvalifikacije

U Monte Carlu ništa novo: Mercedes dominirao, Hamiltonu novi pole-position

A. Čaušević

Lewis Hamilton startat će sa prve pozicije na Velikoj nagradi Monaca koja će se sutra od 15:10 po centralnoevropskom vremenu voziti na ulicama Monte Carla. 

Današnje kvalifikacije nisu donijele ništa novo. Mercedes je nastavio s dominacijom, dok je Ferrari imao još jedan dan za zaborav.

Hamilton je najbrži krug odvezao za 1:10.166 te je za 86 hiljadinki bio brži od timskog kolege Valtterija Bottasa. Britanac je tako stigao do svoje 85. pol pozicije u karijeri.

Sa skoro pola sekunde zaostatka na trećoj poziciji se našao Max Verstappen, dok će Sebastian Vettel startati četvrti.

U top 10 još su Pierre Gasly, Kevin Magnussen, Daniel Ricciardo, Daniil Kviyat, Carlos Sainz te Alexander Albon.

Gubitnik dana je Charles Leclerc koji nije uopšte prošao prvi krug kvalifikacija na domaćoj stazi te će vozač Ferrarija sutra startati sa 16. pozicije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije