Hamilton: Staza u Barceloni je izgubila svoj prepoznatljivi karakter

Nije zadovoljan novim asfaltom

Hamilton: Staza u Barceloni je izgubila svoj prepoznatljivi karakter

E. Čaušević

Ljubitelji Formule 1 s nestrpljenjem očekuju početak nove sezone, a zagrijavanje je već počelo prvim ovogodišnjim testiranjem novih bolida.

Titulu prvaka brani Lewis Hamilton u Mercedesu i jasno je da će Ferrari ponovo dati svoj maksimum da se vrati na tron. Prva testiranja novih bolida počela su prije nekoliko dana, a vozači Formule 1 imali su priliku da probaju novu stazu u Barceloni.

Početkom ove godine staza u katalonskom gradu dobila je novu asfaltnu podlogu što se baš i ne sviđa pojedinim vozačima. Svoje nezadovoljstvo iskazao je i Hamilton koji je poručio da legendarnoj stazi sada fali njen prepoznatljivi karakter.

"Ne znam zašto stavljaju nove podloge na pojedine staze. Po meni je to trošenje novca i zaista nepotrebno. Što je asfalt stariji onda ima više karaktera u toj stazi. Uvijek to uporedim s kućom. Nova kuća nikada ne može imati karakter kao što to ima stara kuća. Staza u Barceloni izgubila je svoj karakter s ovom novom podlogom", rekao je Hamilton, te dodao:

"Sada je staza dosta ravnija i tu skoro da nema izazova za nas. Prije su tu bile neke specifične neravnine i voljeli smo to. Sada u zavojima skoro da nema toga i mnogo lakše se vozi. Testna vožnja koju sam imao prije nekoliko dana je najjednostavnija u ovih mojih deset godina otkako sam tu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi