Hamilton misli da su svi protiv njega

Nakon kazne u Rusiji

Hamilton misli da su svi protiv njega

A. Čaušević

Lewis Hamilton utrku za Veliku nagradu Rusije je završio na trećem mjesto iako je imao pol poziciju.

Prilikom izlaska na stazu Hamiltona je vježbao start na nedozvoljenom mjestu, a nakon što je trka počela dobio je kaznu od 10 sekundi.

"Prilično sam siguran da niko nije dobio dvije kazne od pet sekundi za nešto tako smiješno”, rekao je Hamilton poslije utrke.

“Nisam ugrozio nikoga, napravio sam to na milion staza tokom godina i nikada nisam bio ispitivan oko toga, ali šta je tu je."

Hamiltona dijeli pobjeda od stizanja legendarnog Michaela Schumachera, a Britanac je kazao kako ga pokušavaju zaustaviti.

"Naravno da je kazna preoštra. Ali, to je očekivano. Pokušavaju me zaustaviti, zar ne? Ali, u redu je. Moram se smiriti i ostati fokusiran pa ćemo vidjeti što će se dogoditi", rekao je vozač Mercedesa.

Inače, nekoliko sati nakon utrke sudije su izbrisale Hamiltonu kaznene bodove, a na kraju je kažnjen Mercedes i to sa 25.000 eura.

Top Komentari

Mirsad1705
Koje smijurije, neshvatljivo. Ulazak u boks zavrijeme zabrane, sad 10 sekundi, 2 kazne za jednu istu grešku... Hamilton je u pravu kad kaže da su se okomili na njega, mnogi drugi vozači nisu kažnjeni za puno opasnije prestupe, poput zabijanja u punoj brzini u drugi bolid kao u Monci???!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti