Hamilton najbrži na prvom treningu, Vettel peti

VN Francuske

Hamilton najbrži na prvom treningu, Vettel peti

E. Škorić

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton bio je najbrži na prvom treningu uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Francuske.

Hamilton je ostvario rezultat od 1:32,738 minuta, a drugi je bio njegov timski kolega Valteri Bottas sa zaostatkom od 0,069 sekundi, dok je treće mjesto pripalo Ferrarijevom vozaču Charlesu Leclercu koji je imao zaostatak od 0,373 sekunde.

Na četvrtu poziciju se smjestio Max Verstappen iz Red Bulla sa 0,880 sekundi zaostatka, a peti je bio Nijemac Sebstian Vettel iz Ferrarija sa preko sekunde zaostatka (1,052).

Drugi trening na programu je od 15 sati, u subotu se voze treći trening (12-13h) i kvalifikacije (15-16), a trka je na programu u nedelju od 15.10.

Hamilton je, naravno, postavljen za velikog favorita pred trku Velike nagrade Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti