Hamilton ne krije zadovoljstvo zbog kazne Verstappenu

Ponosan na sudije

Hamilton ne krije zadovoljstvo zbog kazne Verstappenu

A. Čaušević

Velika nagrada Italije na Monzi okončana je izenanđujućom pobjedom Daniela Ricciarda, te odustajanjem Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona.

U 28. krugu utrke pri ulasku u prvu krivinu došlo je do kontakta između Hamiltona i Verstappena, bolid Red Bulla je "najahao" na Mercedesov i za obojicu vozača je trka okončana.

Sudije su na kraju presudile da je Verstappen kriv za incident te je Nizozemac prošao sa kaznom od tri startne pozicije za utrku na Velikoj nagradi Rusije.

Hamilton je nije krio zadovoljstvo zbog kazne kazavši kako je izuzetno ponosan na sudije i odluku koju su donijeli.

"U konačnici sam jako ponosan na sudije. Mislim da mi je trebalo nešto vremena da razmislim o ovome, ali mislim da ovo definitivno postavlja presedan. Mislim da je ovo jako važan presedan. Postavljena su striktna pravila kako bi se zaštitili vozači", rekao je Hamilton.

"Ovo će se nastaviti sve dok ne naučimo iz naših poteza na stazi, a ja u prošlosti nisam pravio takve incidente. Kada se provlačite sa takvim stvarima, onda je lako nastaviti raditi ih", dodao je Britanac.

"Postoji poznato pravilo da zavoj ima onaj vozač koji je ispred, a onaj iza mora popustiti. Definitivno ovo moramo analizirati i pobrinuti se da se donesu ispravne odluke. Niko ne želi da se neko povrijedi, a ako budemo imali bolje protokole, možda ovakve stvari možemo izbjeći u budućnosti."

Nakon utrke na stazi Monza Verstappen je ostao vodeći sa 226.5 bodova, pet više od Hamiltona. Naredna trka se vozi 26. septembra.

Top Komentari

izvoristine
Zasto nisu Verstappen-a kaznili 10 sekindi cekanja za rekli bi de blazi incident od onih koje mercedesovi vozaci prave.
1 1
Zeromalzinho
Ma nek ga vrate 10 pozicija unazad opet će LUDI Holanđanin stić ovu p...... iz Britanije.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi