Senzacionalna dvostruka pobjeda Mclarena na Monzi, Verstappen umalo dokrajčio Hamiltona

Velika nagrada Italije

Senzacionalna dvostruka pobjeda Mclarena na Monzi, Verstappen umalo dokrajčio Hamiltona

A. Čaušević

McLaren je potpuno senazcionalno stigao do dvostruke pobjede na stazi Monza na kojoj se vozila Velika nagrada Italije.

Daniel Ricciardo je prvi prošao kroz cilj, a iza njega timski kolega Lando Norris. Treći je na kraju bio Mercedesov Valtteri Bottas koji je startao zadnji, ali je uspio doći do podijuma.

Inače, treći kroz cilj prošao Sergio Perez, ali je vozač Red Bulla kažnjen sa pet sekundi, pa je na kraju završio kao peti.

Četvrto mjesto je pripalo Chalresu Leclercu iz Ferrarija, dok su u bodovima još zavšili Carlos Sainz (Ferrari), Lance Stroll (Aston Martin), Fernando Alonso (Alpine), Geoge Russell (Williams) i Esteban Ocon (Alpine).

Utrku je obilježio incident iz 27. kruga kada je Max Versteppen sa svojim Red Bullom najahao na Lewisa Hamiltona i Mercedes te da nije bilo sistema "halo" mogao je i dokrajčiti Britanca.

[twitter]https://twitter.com/NewsForAllUK/status/1437058597867884544[/twitter]

Bilo je to u prvoj krivini kada je Hamilton izlazio iz boksa, a Verstappen ga je stizao velikom brzinom. Lewis je krenuo prvu u krivinu, ali se Max pokušao ugurati i na kraju je izbacio obojicu iz utrke.

Na kraju je i Verstappen taj koji je profititirao pošto sada sa 226.5 bodova ima pet bodova prednosti u odnosu na Hamiltona.

Inače, McLarenu je ovo bila prva pobjeda nakon Velike nagrade Brazila iz 2012. godine s kojim su se učvrstili na trećem mjestu generalnog poretka.

Top Komentari

celikze
i sta placko kaze Hamilton kriv nije mu ostavio prostora….a on u prvoj rundi isto to uradio Hamilton se povukao….odvratnije nacije od Holandzana i odvratnijeg tima od Red Bulla nisam vidio…jod dr.Marko kaze normalni trkacki udes…..kad oni to tako nazovu onda znas koliko je sati….placko zmizdri Hamilton me nije pitao kako sam a ovaj put cijeli bolid iznad Hamiltonove glave da nema one zastite mrtav bi bio derpe izadje iz bolida glavu da okrene da pogleda….e nece holandsko vango bit prvak nikada….ove godine uzima Hami opet a od iduce nova pravila gdje ce Merc opet dominirat…Hami onda u prnziju tad stupa Russel tako da ga mali holandki derpe nece nikada biti prvak….
8 12
Erikdier21
Momci obojica ubuduće pametnije. Živa glava je najbitnija a kasno je kad bude belaj. Rivalstvo je ok ali mora postojati granica. Sretno obojici u nastavku sezone
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi