Hamilton potpisuje novi ugovor i postaje plaćeniji od Vettela

Uskoro produženje saradnje sa Mercedesom

Hamilton potpisuje novi ugovor i postaje plaćeniji od Vettela

Aktuelni šampion Formule 1 Lewis Hamilton uskoro će potpisati novi, poboljšani ugovor sa Mercedesom.

Pregovori Hamiltona i Mercedesa su u završnoj fazi i potpisivanje novog ugovora je samo stvar formalnosti. On bi trebao biti na tri godine, a Hamilton bi zarađivao oko 45 miliona eura godišnje i tako pretekao Sebastiana Vettela koji u Ferrariju zarađuje oko 40 miliona.

Kada se svemu dodaju i primanja od raznih reklama, 33-godišnji vozač će za tri godine biti bogatiji za otprilike 150 miliona eura.

"Dogovor je skoro završen. Lewis i mi smo na apsolutno istoj valnoj dužini, ali jedan takav ugovor kao što je njegov sadrži 100 strana s mnogo tačaka. To mora biti pažljivo pripremljeno”, rekao je prvi čovjek i direktor Hamiltonovog tima Toto Wolff.

"Toto zna, baš kao i ja, da od mene ne postoji bolji", samouvjereno je poručio Lewis Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi