Očaj Hamiltona, težak udes Schumachera i Perezov šok za Ferrari u zadnjem krugu!

Kvalifikacije u Saudijskoj Arabiji

Očaj Hamiltona, težak udes Schumachera i Perezov šok za Ferrari u zadnjem krugu!

E. Čaušević

Drama u kvalifikacijama počela je već u prvom dijelu kvalifikacija kada je sa staze izletio Latifi koji nije uspio da se vrati zbog štete na bolidu.

Nakon što su kvalifikacije nastavljene u prvom dijelu vidjeli smo pravu senzaciju kada Lewis Hamilton nije uspio proći u Q2 i sutra će startati s tek 16. pozicije. To je samo dodatno potvrdilo da se Mercedes na početku nove sezone nalazi u zaista velikim problemima.

I u drugom dijelu kvalifikacija gledali smo novu dramu. Na samom početku Mick Schumacher je doživio težak udes kada se zabio u zid, a prekd je trajao više od pola sata.

Schumacher je helikopterom prebačen u bolnicu i ono što je najvažnije jeste da nije ozbiljnije povrijeđen, ali je upitno i dalje da li ćemo vozača Haasa gledati u sutrašnjoj utrci.

U trećem dijelu kvalifikacija smo konačno bili fokusirani samo na dešavanja na stazi gdje su se Ferrari i Red Bull borili za pole poziciju.

Oglasi

Sainz i Leclerc su bili dosta dobri na početku trećeg dijela i zauzeli su vodeće pozicije koje su zadržali do samog kraja. Leclerc je letio stazom u posljednjem drugom krugu i činilo se da će doći do pole pozicije.

No, sve ih je šokirao sjajni Sergio Perez koji je bio nestvaran u zadnjem krugu. Uspio je da nadmaši Leclerca za svega 25 desetinki i dođe do pole pozicije.

Treći će startati Sainz, dok je Max Verstappen danas bio tek četvrti što sigurno nije rezultat kojim je zadovoljan.

U TOP 10 današnjik kvalifikacija završili su još Ocon (Alpina), Russell (Mercedes), Alonso (Alpina), Bottas (Alfa Romeo), Gasly (AphaTauri) i Magnussen (Haas).

Top Komentari

Maestro
Koliko vrijede sve njegove titule i pobjede sad se vidi kad nema najbrži bolid na gridu! To je sposobnost vozača Rusell je dokazao da može bolje...
5 1
Thierry.Henry
Bice Luis medju 10 Garant..Ako Bude sve SA bolidom OK..moze on izvuci i 8 poziciju..uredu je to..cestitke Perezu.. Ferrari izgleda Radi vrhunski posao..
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi