Svijet Formule 1 na nogama: Lewis Hamilton prelazi u Ferrari
FOTO: EPA

Bombastična vijest

Svijet Formule 1 na nogama: Lewis Hamilton prelazi u Ferrari

H. Zilić

Transfer bomba početkom februara, ali ne iz svijeta fudbala, nego iz auto-moto svijeta, tačnjie iz Formule 1 i izazvala je dota pažnje i komentara u sportskom svijetu.

Mjesec dana prije početka nove sezone Formula 1 vodeći mediji koji prate dešavanja u najbržem cirkusu na svijetu prenose vijest da je Lewis Hamilton završio nevjerovatan transfer.

Naime, od 2025. godine Hamilton će biti u bolidu Ferrarija s kojim će potpisati ugovor, ali nisu poznati detalji istog.

Hamilton ima ugovor sa Mercedesom od kraja 2025. godine, ali u klauzuli stoji da može napustiti ekipu ako izrazi želju i prije isteka ugovora.

Oglasi

Tako da je po tom pitnaju Britancu sve otvoreno, a već se piše da je dogovor sa ferrarijem ostao samo stvar formalnosti.

Prema nezvnaičnim informacijama najbliži da bude suvozač Hamiltonu je Charles Leclerc kojef Ferrari ne želi tek tako pustiti.

Italijanska ekipa je u velikim problemima posljednjih sezona na rezultatsom planu.

Iako su sve pokušavali, jednostavno dominacije prvo Mercedes, a zatim Red Bulla bile su prevelik zalogaj za Ferrari.

Ferrari je posljednju konsturktorsku titulu osvojio 2008. godine, a sezonu ranije Kimi Rakionen je Ferrariju donio posljednju vozačku titulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi