Lewis Hamilton se zabio u zid na drugom treningu, pa se izvinjavao mehaničarima Mercedesa

Rijetko pravi takve greške

Lewis Hamilton se zabio u zid na drugom treningu, pa se izvinjavao mehaničarima Mercedesa

E. Čaušević

Sezona u uvodnom dijelu Formule 1 nije nam ponudila uzbuđenja koja smo očekivali, a za to su najviše "krivi" u Mercedesu koji dominiraju od samog početka.

Vozači Mercedesa su slavili na svakoj dosadašnjoj utrci, a čini se da će ove sezone biti samo pitanje da li će na kraju prvak ponovo biti Lewis Hamilton ili njegov timski kolega Valtteri Bottas.

Ovog vikenda na programu je utrka za Veliku nagradu Kanade, a sinoć je održan drugi trening. U centru pažnje našao se Hamilton koji je napravio veliko grešku i slupao bolid.

Vodeći u ukupnom poretku napravio je grešku u devetoj krivini kada je išao nešto manje od 200 kilometara na sat i desnom stranom bolida udario je u zid zbog čega mu je pukla guma.

Nakon što su u Mercedesovom boksu pregledali bolid zaključili su da je oštećenje dosta veliko. Hamilton se izvinjavao jer je svjestan da je to bila isključivo njegova pogreška. No, na svu sreću većih posljedica nije bilo.

Mercedes je dominirao na drugom treningu do ove pogreške, no onda je primat preuzeo Ferrari koji je završio na vodećim pozicijama. Nadati se da je to najava da će se italijanska ekipa konačno vratiti i početi borbu s Mercedesom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi