Lewis Hamilton slavio i u Abu Dhabiju

Britanac na najbolji način završio sezonu

Lewis Hamilton slavio i u Abu Dhabiju

S. Pašalić

Lewis Hamilton pobjednik je utrke Formule 1 za Veliku nagradu Abu Dhabija.

Bila je ovo posljednja utrka u ovoj sezoni, a vozač Mercedesa je na kraju stigao do 11. pobjede i odvozio je 55 krugova u vremenu 1:34:05.715, te je tako na najbolji način završio godinu u kojoj je stigao do svoje šeste titule prvaka.

Drugo mjesto je osvojio Max Verstappen iz Red Bulla, a na postolje se popeo i Charles Leclerc iz Ferrarija koji je završio na trećem mjestu.

Bodove u ovoj utrci su još osvojili Bottas (Mercedes), Vettel, Albon (Red Bull), Perez (Racing Point), Norris (McLaren), Kvyat (Toro Rosso) i Sainz (Mclaren)

Kao što je već spomenuto, Hamilton je osvojio titulu prvaka, drugi je u konačnom poretku završio Bottas, a treći Verstappen.

U poretku konstruktora Mercedes je ubjedljivo bio najbolji, Ferrari je završio kao drugi, dok je Red Bull na trećem mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi