Zaštitar ugledao Lewisa Hamiltona na romobilu, a ono što je napravio niko na stazi nije očekivao

Dešava se...

Zaštitar ugledao Lewisa Hamiltona na romobilu, a ono što je napravio niko na stazi nije očekivao

Endin Čaušević

U Montrealu večeras se održava utrka za Veliku nagradu Kanade gdje nas čeka sigurno dosta uzbuđenja, a već smo vidjeli jednu situaciju o kojoj svi pričaju. U centru pažnje je Lewis Hamilton i zaštitar na stazi koji nije prepoznao sedmostrukog prvaka svijeta kada ga je ugledao i napravio je neočekivan potez.

Sinoć su nam kvalifikacije donijele fantastičnu dramu, a na kraju je do pole pozicije stigao George Russell koji je imao identično vrijeme kao i Max Verstappen, ali s obzirom da je vozač Mercedesa prvi postavio to vrijeme na kraju je bio pobjednik u kvalifikacijama.

Povratak Mercedesa raduje mnoge ljubitleje Formule 1 jer njemački tim odavno nije tako dobro izgledao na stazi.

Veoma dobar bio je i Lewis Hamilton koji je konačno bio zadovoljan performansama bolida, ali na kraju Britanac nije mogao da drži korak sa timskim kolegom i pripalo mu je tek sedmo mjesto na gridu.

Međutim, Hamilton se svejedno našao u centru pažnje javnosti i to zbog videa koji kruži društvenim mrežama zahvaljujući neočekivanoj reakciji jednog od zaštitara na stazi.

Naime, poznato je da Hamilton prije kvalifikacija i utrke vozi svoj romobil po stazi kako bi se što bolje upoznao s istom, te podsjetio na krivine. Vozač Mercedesa svoj romobil koristi i za kretanje po padocku što očito ovaj zaštitar nije znao.

Oglasi

Kada se Hamilton pojavio na stazi dobio je ovacije navijača, a onda je svojim romobilom krenuo kroz padock ka garaži Mercedesa.

Tada ga je zaštitar ugledao i ono što je sve nasmijalo jeste da Hamiltona uopšte nije prepoznao. Prišao je vozaču Mercedesa i od njega tražio da mu pokaže akreditaciju kojom može proći u padock, a zbunjenom Hamiltonu ništa nije bilo jasno.

Hamilton se okrenuo da vidi šta se dešava i nasmijao se kada je zaštitar shvatio o kome se radi i da od njega ne treba tražiti dozvolu za ulazak u padock.

Fototgrafi i članovi ostalih timova koji su bili tu rekli su zaštitaru ko je to na romobilu, a na kraju se video pojavio na društvenim mrežama i postao pravi hit.

Oglasi

Inače, utrka za Veliku nagradu Kanade vozi se večeras od 20 sati i sigurno je da nas čekaju velika uzbuđenja.

Što se tiče kvalifikacija u trećem startnom redu je dvojac McLarena Norris - Piastri, dok je peti Daniel Ricciardo u RB-u što je najveće iznenađenje. Katastrofalne kvalifikacije imali su vozači Ferrarija koji uopšte nisu prošli u Q3.

Leclerc će tako startati sa 11. mjesta, dok je njegov timski kolega Sainz odmah iza. Gori od Ferrarijevog dvojca bio je samo Sergio Perez koji je totalno podbacio jer će vozač Red Bulla startati sa 16. pozicije.

U ukupnom poretku prvi je Verstappen koji ima 31 bod više od Leclerca i mnogi se nadaju da bi mogli gledati borbu za titulu prvaka, ali očajne kvalifikacije vozača Ferrarija smanjile su optimizam što se toga tiče.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi