Wolff javno zove Verstappena u Mercedes, reagovali iz Red Bulla: "To je manjak poštovanja"

Više ne mogu to da trpe

Wolff javno zove Verstappena u Mercedes, reagovali iz Red Bulla: "To je manjak poštovanja"

Endin Čaušević

Prvi čovjek Mercedesa, Toto Wolff, ponovo je javno priznao da bi volio vidjeti Maxa Verstappena u bolidu svog tima, a takvi njegovi istupi počeli su da smetaju ljudima u Red Bullu, te je direktor austrijskog tima Oliver Mintzlaff odlučio da reaguje.

U Mercedesu se nalaze u veoma lošoj poziciji jer im je bolid ove sezone vjerovatno najgori u posljednjih 15-tak godina što je rezultiralo odlaskom Lewisa Hamiltona u Ferrari.

Njemački tim već mjesecima radi na tome da pronađe adekvatnu zamjenu za Hamiltona, te je svima jasno da Wolff mora dovesti novu zvijezdu u tim kako bi zaštitio i svoju poziciju u Mercedesu.

Wolffova prva želja je Max Verstappen koji već nekoliko sezona dominira u Red Bullu, ali su u posljednje vrijeme sve glasnije priče o tome da bi mogao otići iako ima ugovor do kraja 2028. godine.

Špekulacije su postale još učestalije nakon što je glavni inžinjer Red Bulla, Adrian Newey, potvrdio da nakon skoro 20 godina napušta ekipu.

Toto Wolff je to iskoristio kako bi ponovo javno pozvao Verstappena u Mercedes, a navodno njemački klub nudi Nizozemcu nevjerovatnih 250 miliona dolaza za ugovor ukoliko prihvati njihovu ponudu.

Oglasi

Međutim, jasno je da Max nema još uvijek namjeru da napušta Red Bull, a posebno ne da dolazi u Mercedes koji mu ne može uopšte garantovati da će imati konkurentan bolid u narednoj sezoni u borbi za tron.

Sve te priče i Wolffove izjave počele su da smetaju i ljudima u Red Bullu, a to je jasno pokazao izvršni direktor ove ekipe Oliver Mintzlaff koji je reagovao na istupe prvog čovjeka Mercedesa.

"Razumijem da su Toto Wolff i ostali timovi pod velikim pritiskom jer već godinama zaostaju, ali smatram da bi se on trebao fokusirati na vlastite izazove kojih ima već dovoljno. Na ovaj način pokazuje manjak poštovanja. Ukoliko bih na pričao o članovima neke druge ekipe to baš ne bi bilo u redu", rekao je direktor Red Bulla i dodao.

"Max ima dugogodišnji ugovor i uopšte nije dao nikakvim potezom do znanja da želi ići. Nisam zabrinut hoće li ostati, ali vrijeme je da se takve priče drugih timova smire jer to sada nikome nije potrebno".

Oglasi

Mintzlaff je poručio na kraju da on ne vidi baš nijedan razlog zbog kojeg bi Verstappen želio da napusti Red Bull.

"Ne, ne vidim nijedan razlog za to. On želi najbrži bolid na gridu i mi ga imamo. Želi da bude svjetski prvak, a s nama ima za to najbolje šanse. Max je vjeran i zna da su Horner i Marko uvijek imali potpunu vjeru u njega, a on to cijeni. Puno je razloga za ostanak, a nijednog nema da ode iz Red Bulla".

Također, mnogi vjeruje da je i Wolff svjesan činjenice da je Verstappen trenutno za njega nemoguća misija i da on samo pokušava na taj način unijeti nemir u ekipu Red Bulla u kojoj se nešto očito dešava što je odlazak Neweyja najbolje pokazao.

Što se tiče vozača za iduću sezonu čini se da je najizglednija opcija da to bude Sebastian Vettel. Ukoliko nagovori Vettela da se vrati u Formulu 1 onda bi Wolff dobio veliku zvijezdu i sjajnog vozača što mu je i cilj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi