Red Bull dominirao na Suzuki, Ferrari nakon loših kvalifikacija danas pokazao svoje pravo lice!

Verstappen došao do nove pobjede

Red Bull dominirao na Suzuki, Ferrari nakon loših kvalifikacija danas pokazao svoje pravo lice!

Endin Čaušević

Max Vesrtappen se nakon lošijeg izdanja u Melbourneu vratio na scenu na najbolji način i pobijedio je danas na Suzuki za Veliku nagradu Japana. Dobar vikend na kraju je imao i Ferrari jer su Charles Leclerc i Carlos Sainz uspjeli da izvuku maksimum nakon lošijeg nastupa u kvalifikacijama.

Utrka u Japanu počela je turbulentno jer smo već u prvom krugu vidjeli crvenu zastavu nakon što su se sudarili Daniel Ricciardo i Alex Albon, a prekid je trajao oko pola sata.

Ponovo smo gledali start iz mjesta u kojem su bolidi Red Bulla ponovo dominirali. Verstappen je zadržao prvu poziciju, dok je Perez bio iza njega i nisu dopustili Norrisu i Sainzu da se uključe u borbu.

Od početka je bilo jasno da će ovo biti utrka u kojoj će Red Bull da dominira, te se vrati na scenu na najbolji način nakon nešto lošijeg vikenda u Melbourneu prije dvije sedmice.

Max je vozio šampionski i niti u jednom trenutku nije bilo sumnje da će da pobijedi danas. Konačno je pravi bio i Perez koji je donio Red Bullu dvostruku pobjedu svojom drugom pozicijom.

Oglasi

No, čini se da najzadovoljniji danas mogu da budu u garaži Ferrarija jer su Leclerc i Sainz izvukli maksimum nakon nešto lošijih kvalifikacija, te su na kraju bili odmah iza Red Bulla.

Posebno impresivan bio je Leclerc koji je samo s jednim stajanjem uspio na kraju da dođe u borbu za podijum, no u finišu utrke nije mogao protiv timskog kolege koji je bio znatno brži.

Sainz je uspio da prestigne Leclerca i dođe do treće pozicije i važnih bodova kojima je ostao i dalje u priključku za vozačima Red Bulla.

Oglasi

Leclerc je na kraju bio četvrti ispred vozača McLarena koji su bili u boljoj poziciji pred utrku, te sigurno da vozač Ferrarija time može biti itekako zadovoljan.

Norris je završio peti, a iza njega bio je sjajni Fernando Alonso koji je spasio vikend Aston Martinu nakon što Lance Stroll ponovo nije uspio da dođe do poena jer je danas bio na tek 11. mjestu.

Sedmi je bio George Russell koji je u posljednjem krugu prestigao Piastrija i iskoristio veliku grešku Australca. Vozač McLarena na kraju je bio osmi, a iza njega završio je Lewis Hamilton koji je ponovo imao vikend za zaborav i čini se da je Britana već mislima u Ferrariju za koji će voziti iduće sezone.

Priča dana je ponovo i Yuki Tsunoda koji je pred domaćom publikom osvojio bod za RB. Tsunoda je završio deseti i uspio je nekako iza sebe da zadrži Strolla i Hulkenberga, te osvoji još jedan ogroman bod za svoj tim.

Bez bodova su pored Strolla i Hulka na kraju ostali Magnussen, Bottas, Ocon, Gasly i Sargent. Utrku nisu završili Ricciardo, Albon i Zhou.

Top Komentari

kikelia69
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi