Šokantne riječi bivšeg menadžera Michaela Schumachera, nažalost ukazuju na samo jedno

Nade je sve manje

Šokantne riječi bivšeg menadžera Michaela Schumachera, nažalost ukazuju na samo jedno

E. Škorić

Krajem godine, tačnije 29. decembra, navršit će se devet godina od tragične nesreće Michaela Schumachera u odmaralištu Meribel.

Schumacher je teško nastradao tokom odlaska na skijanje, doživio je cerebalno krvarenje i od tada supruga legendarnog vozača Formule 1 Corrina Schumacher vodi brigu o njemu, a dozvolila je tek nekolicini ljudi da ga vide.

Decenija će uskoro proći od kobne nesreće Michaela Schumachera. U decembru 2013. legenda Formule 1 je pao i udario glavom o kamen tokom jednog od spusta. Udar je bio toliki da je kaciga ozbiljno oštećena, što je dodatno doprinijelo ozbiljnosti povreda glave koje je zadobio slavni Nijemac. Od tada supruga sedmostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 štiti njegov privatni život koliko je to moguće i u njega propušta samo nekoliko ljudi.

Odmah nakon nesreće, Nijemac je hospitalizovan u Grenobleu, gdje je nekoliko mjeseci držan u komi. Nakon otpuštanja iz bolnice, prevezen je kući, gdje se o njemu brinu ljekari i supruga. Javno mnijenje nema puno saznanja o zdravstvenom stanju 54-godišnjaka, baš kao ni njegov bivši menadžer Willi Weber, koji ga je zastupao do 2012. godine.

Ovaj 81-godišnjak je govorio o Michaelu Schumacheru u intervjuu za express.de. Weber je otvoreno priznao da je izgubio svaku nadu da će ponovo sresti svog bivšeg štićenika.

Oglasi

"Nažalost, više se ne nadam da ću ga ponovo vidjeti. Deset godina nisam dobio nikakvu pozitivnu informaciju o njegovom zdravlju", priznao je Weber.

Nijemac je također priznao da mu je žao što ga nije posjetio u bolnici.

"Žao mi je što ga nisam posjetio u bolnici, ali za to mogu samo sebe da krivim. Nisam ga posjetio i to je bila greška. Nakon svega ovoga, plakala sam kao pas. Osim toga, Corinna me uklonila iz njihovih života i nije mi dopustila da budem s njim", dodao je.

Prije nekoliko godina, Weber je podvrgnut velikoj operaciji kičme i doživio je moždani udar. Novinar express.de pitao ga je o njegovom trenutnom zdravstvenom stanju.

"Najgore su mi noge - stalno su upaljene. U proljeće sam se u bolnici zarazio bakterijom. Ova bakterija je doprinijela trovanju krvi i postojao je rizik od blagog zatajenja bubrega. Ali srećom ne moram ići na dijalizu. Doktori su mi rekli: "Tvoje tijelo mora samo da se izliječi".

Schumacher je sedmostruki šampion F1 i mnogi ga smatraju najvećim vozačem u historiji. Nijemac je posljednji put učestvovao na trci 2012. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi